+31(0) 475 580 655 info@lmb-sports.com
GRAVEL PRO TENNISBANEN VOOR FORESCATE

Tennisvereniging Forescate uit Voorschoten heeft Huisman sportveld innovatie B.V. de opdracht verleent om de gravelbanen 8 tot en met 13 te renoveren. De werkzaamheden zijn momenteel in volle gang. Naar schatting zullen de werkzaamheden tot en met eind december 2021 voortduren. 

De Algemene Ledenvergadering stemde afgelopen juni unaniem in de voor de vervanging van gravelbanen naar GRAVEL PRO gravelbanen onder afschot. De gravelbanen onder afschot worden met een minimale hellingsgraad aangelegd zodat het water na (hevige) regen sneller afgevoerd kan worden. Dit zal betekenen dat de nieuwe banen sneller bespeelbaar zullen zijn na hevige regen. 

De normale fundering van een tennisbaan bestaat uit een zandlaag, een lavalaag en een toplaag. Het afschot wordt aangelegd in de middelste laag van de tennisbaan (lavalaag). De toplaag wordt gedurende de renovatie eveneens vervangen door GRAVEL PRO gravel. Deze heeft een fijnere korrel. Echter zullen de speeleigenschappen van de nieuwe tennisbanen niet wijzigen door de renovatie.

Bijkomend voordeel van de GRAVEL PRO gravelbanen onder afschot is dat er geen groot voorjaarshonderhoud meer nodig is. De gravelbanen kunnen in het voorjaar dus sneller in gebruik genomen gaan worden. Evenals bij de oude gravelbanen zullen de nieuwe banen wel sluiten met (nacht)vorst en in situaties van opdooi.